Hírek, beszámolók

2017.10.07. Generációk találkozója
 
Idén is nagy sikerű esemény házigazdája volt az ORFK Vágóhíd utcai sporttelepe. Október 7-én szombaton tartotta meg a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány, az immár hagyományosnak mondható "Generációk Országos Találkozója" elnevezésű rendezvényét, a Magyar Rendvédelmi Kar és a Magyar Rendészeti Sportszövetség támogatásával. Sportversenyekkel, színpadi műsorokkal, főzőversenyekkel, KRESZ vetélkedőkkel várták a szervezők az érdeklődő kicsiket és nagyokat az idei találkozón.
 
 
Fotó: Mukk Sándor
 
__________________________________________________________________________________________
 
2017.05.01. BM majális
 
Az idén is nagy sikerrel zajlott le a hagyományos Vágóhíd utcai BM majális. A szervezés a Nemzedékek Biztonsága Közhasznú Alapítvány munkatársaira hárult, amihez támogató partner volt a Magyar Rendvédelmi Kar is. Sok lelkes kolléga munkájának gyümölcsét kedvező időjárás mellett élvezhették a kilátogató kicsik és nagyok.
 
 
Fotó/videó: Mukk Sándor
 
__________________________________________________________________________________________
 
2017.03.23. Szakmai Fórum
 
Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, a Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság és a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány szervezésében, az ifjúság kulturált és balesetmentes közlekedésre neveléséről, a bűnmegelőzésről és a drog használatának veszélyeiről tartottak szakmai fórumot Budapesten, az ORFK vágóhíd utcai objektumában. A 350 fő meghívott pedagógus és rendőrségi szakember olyan neves előadókat hallgathatott meg, mint például az országos ismertségű Dr. Zacher Gábor. A rendezvényen Dr. Pozsgai Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes elismeréseket adott át.
 
Képek a rendezvényről - Fotó: Mukk Sándor
 
__________________________________________________________________________________________
 
2017.01.25. Nyugdíjasként is biztonságban közúton és otthon 
 

Több mint négyszáz nyugdíjas számára szervezett találkozót a „Nyugdíjasként is biztonságban közúton és otthon” mottó szellemében az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, a Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság és a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány január 25-én.

A ROKK Rendészeti Szervek Kiképző Központ sátorcsarnokában régi ismerősként üdvözölték egymást az egykori belügyminisztériumi, ORFK-s és BRFK-s dolgozók. A rendhagyó megnyitó beszédben Meichl Géza dandártábornok, Budapest Rendőrfőkapitányának gazdasági helyettese kiemelte, azért szeret a rendőrségen dolgozni, mert olyan tartás és szervezeti kultúra jellemző rá, aminek köszönhetően nem engedi el a nyugdíjba vonult korábbi munkatársak kezét. Odafigyel rájuk és segíti őket a szolgálatban eltöltött hosszú évek után, ami manapság ritka. Mint mondta, meg kell őrizni ezt a hagyományt, ezért is indult útjára ezzel a fővárosi rendezvénnyel ez a bűn-, és balesetmegelőzési kezdeményezés. A cél ugyanis az, hogy az egykori rendvédelmi dolgozóknak átadott információk rajtuk keresztül eljussanak a nyugdíjas klubok, közösségek többi, civil tagjaihoz is. Meichl Géza hangsúlyozta, hogy habár évek óta radikálisan csökken a bűncselekmények száma és folyamatosan javul a felderítési arány, bizonyos bűntettek, például a trükkös és unokázós csalások száma még mindig magas. Ezeknek a sértettjei pedig többnyire idős emberek, ezért fontos folyamatosan beszélni erről, hogy az egész országban minden nyugdíjas tudomást szerezzen erről.

Néhány jó tanács és intelem után Bíró Gyula ny. alezredes, a Debreceni Egyetem tanára hasznos és alapvető közlekedési információkkal látta el a több mint négyszáz jelen lévő nyugdíjast. Szóba került, hogy gyalogosként hogy közlekedjünk szabályosan, illetve, hogy mire figyeljünk biciklisként, vagy autóba ülve. Sőt, még a rendőri karjelzések átismétlése sem maradt el.

A „tanulás” után pedig jöhetett a szórakozás: Weisz Viktor örökzöld slágerekkel szórakoztatta hálás közönségét, majd a jól ismert humorista, Ayala, vagyis Illés István alezredes csalt mosolyt az arcokra ismert zeneszámok paródiájával. A találkozó ideje alatt egészségügyi tanácsadáson, vérnyomás és vércukor mérésen is részt vehettek a meghívottak. Az eseményt bőséges disznótoros ebéd zárta. A szervezők útravaló ajándékkal is készültek, amelyben hasznos tanácsok, balesetmegelőzési kiegészítők kerültek. A kezdeményezés az ország valamennyi megyéjében folytatódik az év során, hogy minél szélesebb körben felvértezzék az időskorúakat a valóban hasznos bűn,- és balesetmegelőzési információkkal.

Képek a rendezvényről

Ferenczi Tünde - Zsaru magazin

Fotó - Sebestyén Jenő

__________________________________________________________________________________________

2016.12.03. Mikulás ünnepség
 
Az idei évben is nagy sikere volt a Mikulás ünnepségnek az ORFK Vágóhíd utcai sporttelepén. A jó hangulatú eseményen színvonalas műsorok, játékok, vetélkedők is voltak. A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány, együttműködő partnereivel, többek között a Magyar Rendvédelmi Karral és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal (ORFK-OBB) közösen bonyolította le az ünnepséget. Külön köszönet illeti a házigazdákat, a kiképző központ munkatársait is, a rendezvény színvonalas lebonyolításáért, valamint az ORFK OBB munkatársainak a sikeres KRESZ vetélkedőért és az ajándékokért.
 
Fotó: Mukkné Tóth Edith; Videó: Mukk Sándor
 
 
__________________________________________________________________________________________
 
2016.10.08. Generációk találkozója.
 
Idén is nagy sikerű esemény házigazdája volt az ORFK Vágóhíd utcai sporttelepe. Október 8-án szombaton ott tartották, az immár hagyományosnak mondható "Generációk Országos Találkozója" elnevezésű rendezvényt, a Nemzedékek Biztonsága Közhasznú Alapítvány valamint a Magyar Rendvédelmi Kar szervezésében.
 
 
Fotó: Mukk Sándor
__________________________________________________________________________________________
 
2016.05.01. Majális
 
A mai nap időjárása borongós volt, nem úgy a hangulat az ORFK Rendészeti Szervek Vágóhíd utcai sporttelepén, ahol a hagyományos BM majálisra került sor.
 
A Rendőrség zenekarának kedvcsinálója után következett a megnyitó, majd a szinpadi produkciók. Közben a sporttelep minden részén zajlottak a rendezvények. Kutya bemutató, Kresz vetélkedő, arcfestés, légvár, főzőverseny, lövészet, foci, valamint a sátorban és a tornacsarnokban sport rendezvények egész sora várta a nagy számú vendégsereget.
 
A színpadon az egész napos rendezvény alatt nagy sikerű produkciókkal szórakoztatták a fellépők a lelkes közönséget. Ayala dalos anekdótázós felkonferálásaival felléptek énekesek, táncosok, néptáncosok, majd a produkciók sorát egy fergeteges hangulatú koncerttel a rendvédelmi szervek, fegyveres testületek tagjait is maguk között tudó P. Kabi. Net zenekar zárta.
 
 
Fotó: Mukkné Tóth Edith - Videó: Mukk Sándor
__________________________________________________________________________________________
 
2016.04.08. Közbiztonsági nap Hajdúnánás
 
Közel négyszáz gyermek ismerkedett meg a rendőrök, a mentők és a tűzoltók munkájával. A rendezvényen a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány sporteszközökkel, társasjátékokkal ajándékozta meg az óvodásokat és iskolásokat.
 
Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvánnyal, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával és a Hajdúnánási Rendőrkapitánysággal közösen 2016. április 8-án Közbiztonsági Nyílt Napot tartott Hajdúnánáson. A rendezvényen óvodások és általános iskolások vettek részt.
 
A Közbiztonsági Nyílt Nap keretében a Hajdúnánási Rendőrkapitányság, a Katasztrófavédelem és a Mentőszolgálat nagyszabású mentési gyakorlatot hajtott végre a Vöröskereszt és a Polgárőrség közreműködésével, amelyre a helyi iskolák diákjai is ellátogattak. A mentési gyakorlatot követően a gyerekek különböző technikai bemutatókat – többek között a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Cívis Közterületi Támogató Alosztályának fegyverzet-technikai bemutatóját – tekinthettek meg, és kerékpáros ügyességi és elméleti vetélkedőkön mérhették fel közlekedési tudásukat. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szórólapokat és játékos feladatokat tartalmazó munkafüzetet adtak át a kicsiknek.
 
Összesen közel 400 gyermek ismerkedett a rendőrök, a mentők és a tűzoltók munkájával. A szolgálati járművek, eszközök bemutatója mellett vetélkedők, szórakoztató programok, motorszimulátor és zenés színpadi előadások várták az érdeklődőket.
 
A gyermekek részt vehettek baleset-megelőzési témájú játékokban és egy kifejezetten erre a napra kialakított kerékpáros pályán is próbára tehették ügyességüket. Megismerhették azokat az eszközöket, amelyeket a rendőrök a szolgálatuk ellátása során használnak és a bűnügyi technikusok segítségével saját ujjlenyomatukat is elkészíthették. A Debreceni Rendőr-kapitányság Közrendvédelmi Osztály kutyavezetői négylábú társaikkal látványos bemutatóval örvendeztették meg a közönséget.
 
A rendezvény végén a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány megajándékozta a gyermekeket. A kerékpáros ügyességi verseny legjobbjainak az alapítvány képviseletében Dr. Hartai Magdolna nyugállományú r. alezredes, valamint Hajdúnánás város polgármestere Szólláth Tibor gratulált. Emellett a jutalomban résztvevő óvodások és iskolások kerékpárokat, sporteszközöket, társasjátékokat, könyveket vehettek át, amelyek segítségével tartalmasan tölthetik el szabadidejüket.
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
2016.03.22. Szakmai Fórum
 
Az ifjúság kulturált és balesetmentes közlekedésre neveléséről, a bűnmegelőzésről és a drog használatának veszélyeiről tartottak szakmai fórumot Budapesten, az ORFK vágóhíd utcai objektumában. A rendezvényt a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú alapítvány szervezésében bonyolították le. A fórum moderátora Ayala volt. A 350 fő meghívott pedagógus és rendőrségi szakember olyan neves előadókat hallgathatott meg, mint például az országos ismertségű Dr. Zacher Gábor.
 
Fotó: Mukk Sándor
 
__________________________________________________________________________________________
 
2015.12.05. Mikulás Ünnepség
 
Az idei évben is megérkezett a várva várt Mikulás, aki az ORFK Vágóhíd utcai sporttelepén találkozott kicsikkel, nagyokkal. A jó hangulatú eseményen színvonalas műsorok, játékok, vetélkedők is voltak. A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány, együttműködő partnereivel, többek között a Magyar Rendvédelmi Karral és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal (ORFK-OBB) közösen bonyolította le az ünnepséget. Külön köszönet illeti a házigazdákat, a kiképző központ munkatársait is, a rendezvény színvonalas lebonyolításáért, valamint az ORFK OBB munkatársainak a sikeres KRESZ vetélkedőért és az ajándékokért.
 
Fotó: Mukkné Tóth Edith; Videó: Mukk Sándor
 
__________________________________________________________________________________________
 
2015.10.10. Generációk Országos Találkozója
 
2015. október 10-én került megrendezésre a "Generációk Országos Találkozója" elnevezésű rendezvény, a Nemzedékek Biztonsága Közhasznú Alapítvány valamint a Magyar Rendvédelmi Kar szervezésében Budapesten, a Rendőrség Vágóhíd utcai sporttelepén.
 
A találkozón sportrendezvények, főzőverseny és különféle műsorok is voltak. Fellépett töbek között a P. Kabi. Net zenekar, a Kremini együttes valamint a Kiskunhalasi gimnazisták. A műsorvezető Ayala volt. 
 
A találkozó keretében az alapítvány vándorserleg elismerésben részesült.
 
 
Fotó - videó: Mukk Sándor
__________________________________________________________________________________________

2015.08.11. Sport és Rendvédelmi tábor Budapest

Nagy izgalommal készülődtünk 22 mezőhegyesi tanulóval és a Mezőkovácsházi Rendőrkaptányság dolgozóinak 10 gyermekével, valamint kollégáimmal, Magyarné Erdődi Mónikával és Mundrucné Benkő Anitával a második budapesti táborba.

Sok-sok jót hallottunk az előző táborozóktól, ezért még nagyobb volt a lelkesedés.

A kényelmes buszon hamar elrepült az idő, a hatalmas sátor mellett döbbentünk rá, megérkeztünk!

Dr. Császár Józsefné, Jolika néni, Golyan Károly bácsi és Tószegi Balázs fogadott bennünket a Nemzedékek Biztonságáért Alapítvány nevében, ők végig velünk maradtak. Gyorsan elfoglaltuk új otthonunkat és irány az élménymedence!

Nagyon sok érdekes programban volt részünk. Jártunk cirkuszban, barangoltunk az Állatkertben, felfedeztük a Hol nem volt park rejtelmeit. Megnéztük a Fradi új csarnokát, a Nemzeti Színházat, a Művészetek Palotájának esti, különleges fényében gyönyörködtünk. Hajózhattunk a Dunán, megnézhettük a felújított Kossuth teret, valamint a számunkra ritkán használt Metrón is utazhattunk.

A nagy meleget is könnyen viseltük, hisz amikor csak tehettük a medencékben hűtöttük magunkat. Esténként képes beszámolóval nyugtattuk szüleinket.

Több látogatónk is volt, Mitykó Zsolt polgármester, Rajos István alpolgármester, Zsótér Attila őrsparancsnok és igazgató nénink, Dóra néni. Később betért hozzánk Magyar Tibi bácsi, őt azonnal rávettük a kézi és foci meccseink levezetésére.

Kipróbáltuk milyen igazi fegyverrel lőni. Nagyon sok versenyre nevezhettük, volt futás, úszás, pingpong, foci, kézilabda, kosárra dobás, 7-es lövő verseny.  Rengeteg érmet gyűjtöttünk, voltak, akik 4-5 éremmel lettek gazdagabbak. Nagyon finom ételeket kaptunk, így jól bírtuk a sok kirándulást és versenyzést.

A legutolsó nap várt ránk a KRESZ és kerékpáros ügyességi verseny, amit rendőr bácsik vezettek. Nagy Bence is jókor jött hozzánk látogatóba, fényképezőjével az egész napot megörökítette számunkra.

Utolsó este búcsút vettünk a Lurdy háztól, a tábor minden szegletétől, majd az eredményhirdetés után fergetegeset buliztunk.

Reggel nehezen ébredtünk, a torna is lassabban ment, hiszen tudtuk, el kell hagyni a tábort. Fájó szívvel szálltunk fel a buszra, de éreztük itthon már nagyon várnak minket!

Köszönjük mindenkinek a lehetőséget, hisz mindannyian egy életre szóló élménnyel lettünk gazdagabbak!

Nagyné Nádaski Éva

__________________________________________________________________________________________
 
2015.06.09. Közbiztonsági nyílt nap, Mezőhegyes
 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvánnyal 2015. június 5.-én Közbiztonsági Nyílt Napot tartott Mezőhegyesen. A rendezvényen óvodások, általános iskolások és középiskolás diákok vettek részt. Összesen közel 800 gyermek ismerkedett a rendőrök, a mentők és a tűzoltók munkájával. A szolgálati járművek, eszközök bemutatója mellett vetélkedők, szórakoztató programok, humoros és énekes előadások várták a kicsiket és nagyokat.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőreitől bűnmegelőzési tanácsokat kaptak, baleset-megelőzési témájú játékokban vehettek részt. Az ügyesebbek az ere a napra kialakított kerékpáros ügyességi pályán tehették próbára rátermettségűket. Megismerhették a rendőri szakszolgálatok által végzett feladatokat, tenyér-lenyomatokat készíthettek. Nagy sikere volt az MRK kutyavezetői bemutatónak. Ugyancsak nagy tetszés fogadta a Katasztrófavédelem elgázosított sátrát.

A rendezvény végén az alapítvány kerékpárokat, rollereket és nagyon sok sportszert adott át a résztvevő és versenyző gyermekeknek.

A Mezőhegyesi gyerekek táncos műsorral köszönték meg valamennyi szervezőnek a tartalmas, igen hasznos programokat
 
__________________________________________________________________________________________
 
2015.05.30. Gyereknap
 
Idén is az ORFK RSZKK Vágóhíd utcai sporttelepén tartotta meg hagyományos gyereknapi rendezvényét a Nemzedékek Biztonsága Közhasznú Alapítvány és a Magyar Rendvédelmi Kar. A kellemes időjárásban, számos rendezvény szórakoztatta a nagy számban kilátogató kicsiket és nagyokat. 
 
Fotó: Mukk Sándor
__________________________________________________________________________________________
 
 
2015.05.29. Pindúr-Pandúr Ki Mit Tud
 

A MINI-KRESZ országos vetélkedőt – az ORFK OBB-vel együttműködve – minden évben május végén a GYERMEKNAP előtt az ORFK RSZKK területén rendezzük.

A program célja: játékos eszközökkel segíteni a kulturált – balesetmentes – közlekedésre való nevelést. A „Két kéz-, két láb-, két keréken”című programmal pedig a gyerekek fizikumának erősítése, a kerékpározás gyakorlása a cél.

Örömünkre szolgál, hogy országosan 548 óvoda, illetve iskola csatlakozott programunkhoz. 2015.május 29-én 144 csapatot üdvözölhettünk, több mint 1300-an versenyeztek, 56 óvodás és 88 kisiskolás csapat.

A gyerekeket a mai versenyre 71 rendőr, 58 óvó-pedagógus, 64 iskolai pedagógus készített fel. A legtöbb csapat előzőleg már eredményesen vett részt a területi versenyen. Valamennyi csapat KRESZ játékokat, oktató anyagokat, a legjobb eredményt elérő óvodák, iskolák pedig kerékpárt kaptak.

Budapesten 72 óvodában, Tatabányán, Jászberényben, Mezőtárkányban rendezett KÖZBIZTONSÁGI NYÍLT NAPON 53 település óvodája vett részt MINI-KRESZ versenyen.

Elismerésre méltó az a lelkesedés és a rendőrök, óvodapedagógusok odafigyelése, ahogy a területi versenyeket vezették. Eddig több mint 15 ezer gyerekhez jutottunk el ez évben. Örömünkre szolgál, hogy az önkormányzatok, a mentősök, tűzoltók, a gyerek felkészítéséhez tárgyi és személyi segítséget megadtak, és a lakosság körében is sikeresek voltak a közbiztonsági nyílt napok, melyeken több ezren vettek részt.

Képek a rendezvényről 

Fotó: Mukk Sándor

__________________________________________________________________________________________

2015.05.16. Két kéz két láb két keréken program kerületi versenyek
 
Nagy sikerrel zajlanak a "Két kéz két láb két keréken" program kerületi versenyei. A VI. kerületi versenyről készült beszámolót, és a IV. kerületi verseny összefoglalóját videótárunkban megtekinthetik az érdeklődök. Az Országos verseny 2015. május 29-én kerül megrendezésre. 
 
__________________________________________________________________________________________
 
2015.05.01. Majális
 
Idén is a hagyományoknak megfelelően, az ORFK RSZKK Vágóhíd utcai sporttelepe adott otthont, a Belügyi szervek központi majálisának. Igazi tavaszi - majálisozós - időjárásban, számos rendezvény, sportesemény, baráti találkozók és nagyszerű színpadi műsorok szórakoztatták a nagy számban kilátogató érdeklődőket. 
 
 
Fotó/videó: Mukk Sándor és Mukkné Tóth Edith
_________________________________________________________________________________________
 
2015.03.27. Nyílt nap
 
Jászberényben a Belvárosi Általános Iskolában 2015. március 27.-én Közbiztonsági Nyílt napot szervezett, a Jásznagykun Szolnok megyei Baleset megelőzési Bizottság és a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány.
 
A Nyílt nap mintegy 1.400 gyermeket mozgatott meg. A rendezvényen voltak kötelező verseny, (mini KRESZ) tájékoztató, illetve ügyességi programok melyek a bűn-baleset, drog bűnmegelőzési programokhoz kapcsolhatók. A versenyző csapatok 8 fősek, amiből 4 gyermek elméleti, 4 gyermek gyakorlati KRESZ versenyen vettek részt. Az óvodásoknak és az iskolásoknak külön-külön pályát kellett teljesíteni és teszt lapot kellett kitölteni.
 
A Nyílt napon részt vettek a társ rendvédelmi szervek (Tiszai Vizi rendészeti Kapitányság, Katasztrófavédelem), szervezésében segítettek – a felsorolás teljessége nélkül – a Jászberényi Rendőrkapitányság, a Belvárosi Általános Iskola, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a Jászberényi Főiskola, a Magyar Honvédség...stb munkatársai, diákjai.
 
A rendezvény nagyon jól sikerül, a gyermekek élvezték a versenyt és a többi programot kivétel nélkül. A eredményhirdetések külön lettek végrehajtva az óvodások és az iskolások részére. Mindkét átadáson a gyermekek kitörő örömmel vették át az Alapítvány által biztosított díjakat.
 
Ez a rendezvény is öregbítette Nyílt napjaink hírnevét, a helyiek szívesen megrendeznének jövő évben is.”
 
_________________________________________________________________________________________
 
2015.03.27. Fórum
 
A Magyar Rendvédelmi Kar szakmai érdekképviseletéről és a szociális biztonság aktuális kérdéseiről, valamint a Rendvédelmi Kar és az Alapítvány együttműködéséről tartottak fórumot a Nemzedékek Biztonsága Közhasznú Alapítvány szervezésében az ORFK RSZKK Vágóhíd utcai objektumában. A rendezvényen megjelent a Belügyminisztérium képviseletében Zsinka András személyügyi helyettes államtitkár és Dr. Szebeni Andrea osztályvezető. A Magyar Rendvédelmi Kart Dobson Tibor tű. dandártábornok, elnök, valamint Kucsera Miklós bv. hadnagy, főtitkár képviselte. A vendéglátók részéről a kuratórium tagjai vettek részt a fórumon. Az ORFK RSZKK részéről, Vincze P. Márton Igazgató köszöntötte a rendvédelmi szervek személyügyi szolgálatának esélyegyenlőségi referenseit, a szociális bizottságok munkáltatói oldalának képviselőit, valamint a nyugdíjas egyesületek vezetőit.
 
 
Fotó: Mukk Sándor
_________________________________________________________________________________________
 
2015.02.27. Két kéz, két láb, két keréken
 

A Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottsággal és a Nemzedékek Biztonsága Közhasznú Alapítvánnyal együttműködve „Két kéz, két láb, két keréken” c. közlekedésbiztonsági program Fővárosi bemutatójára került sor 2015. február 27-én a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban.

A kerületi óvodások főszereplésével megrendezésre került nagy sikerű rendezvényen a megnyitó után elméleti és gyakorlati verseny került lebonyolításra. A gyermekek a versenyek közben a kerületi tűzoltóság és a rendőrség gépjárműveit is megtekinthették, valamint Misi közlekedési bohóc és játszósarok, valamint finom péksütemény is várta őket.

A rendezvény végén eredményhirdetés és a díjak átadása volt. Egyik résztvevő csapat sem távozott üres kézzel. Sok szép és hasznos nyereménnyel gazdagodtak a gyerekek, a Nemzedékek Biztonsága Közhasznú Alapítvány jóvoltából, nem is beszélve a teszteken és versenyeken játékos formában elsajátított közlekedésbiztonsági információkról.

Videó a rendezvényrőlKépek a rendezvényről

Fotó/videó: Mukk Sándor

_________________________________________________________________________________________

2014.12.06. Mikulás ünnepség
 
Idei évben is az ORFK Rendészeti Szervek, Vágóhíd utcai Kiképző Központjában került megrendezésre az alapítvány által megszervezett Mikulás ünnepség, ahol idén első alkalommal vett részt a Magyar Rendvédelmi Kar.

Videó a rendezvényről - Képek a rendezvényről

Fotó/Videó: Mukk Sándor
_________________________________________________________________________________________